Siirry pääsisältöön

So­peu­tu­mis­val­men­nus­kurs­sit nä­kö­vam­mai­sil­le ai­kui­sil­le Kruu­nu­puis­tos­sa

Kuntoutus on Kelan järjestämää ja osallistujille maksutonta. Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2hh täysihoidolla. Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä, sekä korvauksia matkakuluista.
Teksti: Toimisto

KENELLE?

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu alle 50 - vuotiaille ja eläkkeellä tai muuten pysyvästi pois työelämästä oleville näkövammaisille. Kurssille osallistuminen edellyttää riittävän itsenäistä toimintakykyä, jotta pystyt liikkumaan ja toimimaan ilman jatkuvaa avustamista. 

 

TAVOITTEENA AKTIIVINEN ARKI

Kurssin tavoitteena on auttaa sinua ja perhettäsi sopeutumaan näkövamman mukanaan tuomiin muutoksiin ja tukea sinua suoriutumaan arjestasi aktiivisesti. Kurssilla saat tietoa, vertaistukea sekä keinoja toimia arjessa mahdollisimman täysipainoisesti. Kurssilla pyritään löytämään omia vahvuuksia, valmiuksia ja rohkeutta toimia.

 

TOTEUTUS

Kurssin kesto on 5 vuorokautta. Kursseilla on 3 päivän jakso läheisille. Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa. Kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. silmätautien erikoislääkäri, psykologi, sosionomi, näkövammaisohjaaja, toimintaterapeutti ja fysioterapeutti. 

 

AJANKOHDAT

Kurssit alle 50 - vuotiaille:

Kurssi 86463   2.- 6.5.2023

 

Kurssit eläkkeellä oleville:

Kurssi 86464   6.- 10.2.2023

Kurssi 86465   3.- 7.7.2023

Kurssi 86466   28.8.- 1.9.2023

Kurssi 86467   2.- 6.10.2023

 

Kurssiajankohdat löydät kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla. 

 

MITEN HAEN KURSSILLE?

Hakeudu ensin lääkärin vastaanotolle. Saat häneltä B - lausunnon, jossa kuntoutustarpeesi on perusteltu. Täytä ja tulosta sitten Kelan kuntoutushakemuslomake KU132 ja liitä siihen mukaan lääkärinlausunto. Postita hakemus liitteineen Kelaan osoitteeseen: Kela, PL10, 00056 KELA. Saat sen jälkeen kotiin Kelan päätöksen kuntoutuksesta. Tämän jälkeen Kruunupuisto lähettää kutsun kuntoutuskurssille. 

 

OTA YHTEYTTÄ

Jos haluat tiedustella kurssitoiminnasta lisää Kruunupuistosta, voit soittaa numeroon 040 684 6488 tai sähköpostitse kuntoutus@kruunupuisto.fi.